Brems!

Kjenn etter når du trenger å sette på bremsen i løpet av dagen. Ofte er hverdagen fylt med masse som gjør at vi blir stresset i hodet, men det er lite produktivt å leve med stress i hodet. Blir du stresset når du står i bilkø? På vei til barnehage eller skole? I køen på matbutikken? Når du lager middag og det skal gjøres veldig mye i løpet av kort tid? Stresset vi kjører oppi hodet vårt, gjør ikke at vi får gjort mer, det fører til at tankene går i stå, vi blir lite kreative og ser få muligheter.

Uansett hvor mye som skal gjøres, hvor liten tid vi har, eller ting som venter på jobb, hjemme, eller til helgen som det skal klaffe med alt som skal skje, legg oppgavene til der de hører hjemme, og hjernen vil være i stand til å tenke klart. Det er fullt mulig å gjøre ting litt raskere, og forte seg, uten å bli stresset i hodet. Det meste legger seg på plass, gjør det ikke? Jeg har funnet ut, at stress gjør meg ufokusert og sliten, og at jeg stresser i køer, eller om fremtiden, gjør ikke at jeg får gjort mer, det kan heller føre til at jeg er for sliten til å prestere mer.

En dag jeg gikk inn på butikken og skulle ha 4-5 ting, gikk jeg samtidig inn med en person jeg så var stresset. Virring med hodet og gikk fort framover. Vi sto foran knekkebrødhyllen, og mer virring med hodet (som vi gjerne gjør når vi er stresset, for vi får ikke med oss det som er rett foran oss, og blir stående og kikke frem og tilbake). Enden på visa var at jeg kom før til kassen, enda vi hadde like mange ting, og kom inn samtidig. Den episoden ser jeg daglig, i mange forskjellige settinger. Stress fører ikke til mer effektivitet, et klart hode og det å fokusere på øyeblikket, og IKKE at vi har så dårlig tid, gjør at vi får bedre tid. Og mer energi.

Vært der selv. Gidder ikke mer.

 

Én tanke på “Brems!

  1. Tilbaketråkk: Nytt år, ny start? | VEILEDER ELISABETH HOLT

Det er stengt for kommentarer.