Bokens inspirasjon

Da jeg selv hadde funnet nøklene for å få et godt liv, og startet på veien ut i samfunnet etter 5 år utenfor, ble jeg møtt av en verden hvor mange sliter med de samme temaene som jeg gjorde, dog i en helt annen grad.

Lav selvtillit, grensesetting, stress, dårlig samvittighet var gjengangere. Stadig hørte jeg noen rakket ned på seg selv, på andre, at hverdagen kræsjet med tidsklemma, andre menneskers krav, tradisjoner og hva det virket som de egentlig ville ha.

Da jeg skulle finne ro i mitt liv, måtte jeg legge en plan for nettopp mitt liv. 

Jeg var syk, men alle har behov for det samme. Legge en plan, prioritere rett, få vekk det som ikke skaper vekst og glede.

Noen er misfornøyd med utseendet, noen sliter med fortid, nåtid eller framtid. Uansett grad på de negative tankene, de gjør ikke godt.

Vi er alle avhengig av å elske oss selv. Og nei, det er ikke sånn at «alle har noe de er misfornøyd med på kroppen sin», «alle stresser hver dag», eller «alle andre har det perfekte liv». Dette er utsagn som gjør at vi gir fra oss ansvaret for eget velvære, fordi det er så «normalt». 

Ingen kan kopiere andre. Andres normale er ikke mitt normale, fordi jeg er ikke lik dem.

Og å sette seg selv tilbake, er ihvertfall ikke naturlig. For noen. Og en ny normal må lages for seg selv. Om det er å bli fornøyd med magen sin, eller at fortiden ikke lenger skal få styre.

Dine dager, din timeplan, dine valg.