Forventninger til ferien


Vi går inn i den store ferie-tiden, hvor mange av oss skal på ferie, enten med mange, eller noen få. Kanskje bare en.

Forventninger til hvordan ferien skal bli, kan være veldig forskjellig. Noen ser lyst på dager sammen, mens andre tenker negativt om samme turen. Hvor man dra, hvem man skal på tur sammen med, og hvor lenge man skal være avgårde, er spørsmål som kommer litt av seg selv. Men er de du skal reise sammen med på de samme tankene som deg selv?

– Skal man være sammen hele tiden?

– Hva har de andre av forventinger til hva som skal gjøres på turen?

– Er man enige om den økonomiske biten, at man spiser ute eller lager middag hjemme og hvor dyrt skal dette være? Hvor mange attraksjoner skal man på, kanskje noen ikke vil i det hele tatt? Skal det tas drosje, eller vil noen leie sykler eller gå?

Uansett hvem man skal på tur sammen med, kjæresten, barna, familien, storfamilien, vennepar eller vennegjeng, sørg for å ha tatt tid til å snakke sammen før dere planlegger sted, tidsrom, og før dere sitter i bilen, på toget eller flyet. Jeg tror mange har erfaringer med at når man endelig har startet turen, eller i løpet av ferien, så sitter det flere med totalt forskjellig forventinger, ønsker og behov, men ingen har luftet det med hverandre, og plutselig blir det ingen hyggelig ferie-stemning. Og har man brukt litt tid på forhånd, er det mye mer behagelig, enn å stå svette, slitne, sultne og har forventninger eller behov, som ikke passer de andre..  Da er det godt å ha snakket sammen om at det er greit å velge forskjellig innimellom også. Kanskje en kveld alene? Eller noe spesielt man vil se?

Å legge en slagplan for hver enkelt dag, om det er viktig, gjør det.

Husk, uansett hvor godt vi kjenner hverandre, noen ganger overrasker vi, og har lyst til noe annet enn sist eller hva vi før har pratet om.

Og en annen ting; ingen er tankelesere 😉

 

God ferieplanlegging, og god tur!