Hvorfor skrev jeg bok?

Da jeg selv hadde blitt frisk og skulle bevege meg ut i samfunnet igjen, ble jeg oppmerksom på at det er utrolig mange andre som sliter med det jeg slet med, dog ofte i en annen grad.

Det å kjenne tilfredshet med seg selv, at man vet hva man vil, og står for det. Grensesetting, klare å si nei hvis man vil, og gjøre det med god samvittighet. Kjenne at tiden ikke renner bort ved hele tiden fokusere på fortid eller fremtid, og prioritere det som er viktig for seg selv, og eventuell familie.

Jeg har bygget meg selv opp fra å ikke ha troen på at jeg kan gå. Fysisk, på mine to ben. Lært meg å kjenne sult-følelsen, metthetsfølelsen, og få kontakt med følelsen av lyst. Følelsen av glede, ja, hele følelsesregisteret. Jeg har luket vekk følelser som har sitt utspring i hat, mistillit og hevn. Jeg har lært med å snu meg i sengen, drikke vann, kle på meg, ta telefonen, ta imot sanseinntrykk av alle slag, uten å bli minnet på alle traumene som hadde gjennomsyret meg. Jeg VET hva lite eller ingen tro på seg selv gjør med et menneske. Jeg vet hvor mye energi som går til hat, mistillit og hevntanker. Mot både meg selv og andre. Jeg holdt på å dø.

Noen ganger må man ha hjelp for å komme seg videre. Noen av mine utfordringer var å bli kjent med de gode følelsene, og godta dem. Andre må ha hjelp til annet. Kanskje noe av min historie kan være med på å gjøre andre mer bevisst på egne tanker og følelser, prioriteringer og valg, om man føler livet er slitsomt, uavhengig av psykisk sykdom.

Dette står på baksiden av boken min:

«Mange lever i dag et liv hvor vi glemmer oss selv og tillater at hverdagens krav og mas og andres forventninger får stor plass. Dette er spesielt sånt når vi ikke vet hva vi selv ønsker eller ikke klarer å sette tydelige grenser. Da vil livet ofte ikke lenger være en glede, men en kamp.

Løsningen for å få et bedre liv er å ta tilbake rettigheten til å være glad i seg selv og egne ønsker, og slutte å bry seg med hva andre mener om hvordan vi bør leve. Når man føler kjærlighet til seg selv, vil man slutte å dømme seg selv og andre, man får mer energi og livet faller på plass. Opplever man glede i livet har man også mye mer å gi andre, og verden blir et bedre sted, ikke bare for deg selv, men også for de rundt.

Livet er hva du selv gjør det til. Sett pris på deg selv, og velg det livet du selv vil ha!»

Ut denne uken får du boken til 249,-! Bestill via Facebook-siden HER.

Ha en fin dag og ta godt vare på deg selv, det har du fortjent!