Forfatterliv 

Å gi ut bok er hardt arbeid, både å komme gjennom nåløyet hos et forlag, redigeringsprossesen fram til man får boken i hånden, og ikke minst tiden etter den har blitt gitt ut.

Å gi ut bok er også veldig, veldig gøy. Man har oppnådd noe veldig stort, man har klart å komme ut til offentligheten med noe man har lyst til å dele, og man tør å bruke stemmen sin. Uavhengig av hva slags sjanger man skriver, så er det spennende å levere fra seg noe som man har jobbet mye med, og se hvordan det blir mottatt.

Inni hodet på forfatteren skjer det til tider veldig mye. Felles for alle forfattere, er at man har noe man ønsker å skape og dele, uansett om det er en diktbok, roman eller faktabok.

Noen drømmer om historiene de skriver, andre får inspirasjon og nye historier ved å observere samfunnet. Noen skaper historier ut fra fantasi, forskning, selvopplevd liv eller andres levde liv. Ingen forfattere er like, ingen bok er lik. Felles for alle bøker er at det er mye som ligger bak, og uansett hva slags bok man gir ut, gir man noe av seg selv.

Mange forfattere opplever at det ikke alltid er så lett å komme ut med boken sin. Det er mange om benet, men hver bok er unik, og alle bøker vil treffe sine lesere. Men det krever å synes. Det er noe som gjør at man ikke tør lese eller avventer med å lese en bok. Det at man ikke tør å lese, eller avvente med å lese en bok, er noe som ikke bare jeg som har gitt ut selvutviklingsbok har fått merke, og grunnen kan være at leseren er redd for å komme for nær forfatteren, man kan bli plassert i en situasjon ved å få vite mye om personen (uavhengig av sjanger) og hvordan han/hun tenker, og synes det er vanskelig å vite hva man skal si eller oppføre seg. Men de aller fleste forfattere er komfortable med sin bok og det de har skrevet. Jeg selv har ingen problemer med å snakke om noe av det som står i boken, og svarer på det jeg ønsker. Uavhengig av hvem som spør.

Forfatterliv innebærer at man tør å vise fram babyen sin, være stolt av den, og ikke gi seg, om man har lyst til å selge bøker. For meg handler det ikke om penger, de fleste forfattere tjener ikke nok til livets opphold av boksalg uansett, men jeg vet at mange kan ha bruk for historien min, og erfaringene mine. Jeg vet at jeg har skrevet en bok som mange kan kjenne seg igjen i, og jeg vet at det er vanskelige temaer for mange og snakke om – desto viktigere å bruke stemmen sin i et samfunn hvor man aldri skal være lei seg, reagere menneskelig eller få hjelp til å få et godt liv. Jeg vet at boken min er noe jeg kan være stolt av, fordi den handler om så mye. Et levd liv, hardt arbeid og viten om at livet kan bli bedre om man ikke har det bra.

Jeg er ikke bedre enn noen andre, jeg er ikke høy på meg selv, men jeg er stolt av boken min. Jeg syns ikke det er flaut å snakke om den, eller stå ved siden av en plakat av meg selv, dette er noe jeg har jobbet hardt for, og står godt for resultatet.

Jeg visste at forfattere må jobbe hardt for å finne lesere til boken sin. Det visste jeg før den kom ut, på grunn av temaene, at det er en selvutviklingsbok, det er «enda en bok», man er et ukjent navn, og man må finne sitt publikum på mange forskjellige måter. 

Janteloven bryr jeg meg ingenting om.

Man må leve etter det man har tro på, og gå for det. I forfatterlivet, som i alle andre områder av livet.

Kjære lesere, les noe som er fint for deg, uansett om det er kort eller langt, lett eller dypt innhold, kjent eller ukjent forfatter, det kan gi deg noe stort og fint!