Tid for endring?

Jeg tilbrakte to år i denne stolen:

Den måtte bort en periode for at jeg skulle kunne ha den i stua mi igjen, tankene rundt den vonde tiden kom for nært. Den og et par andre ting er alt jeg har igjen etter tiden jeg satt isolert. Alt måtte erstattes, om jeg skulle klare å begynne med nye tanker og nytt liv, fordi alle traumene mine hadde på en måte satt seg fast i tingene mine, etter å ha sitti og kjent på alt det vonde i to år alene.
De aller fleste traumene mine forteller jeg ikke om, fordi det omhandler andre mennesker som på en måte er uskyldig oppi det hele. Min psykiske historie er kompleks. Men når det ble så ille at jeg ikke torde snu meg i sengen av frykt, måtte lære meg og drikke, spise og prate igjen, sier det noe om dybden. Jeg lå i kramper fordi lykken kom, og den var skummel. Og da handler det ikke om svakhet, eller at man er dum. Man er skremt til en annen planet, en planet som ikke har plass i systemet vårt. Og jeg måtte kjenne på styrken min for å tørre å kjenne lykken.

Veien gjennom et liv er kort, allikevel lang. Lang nok til å kunne endre seg selv og livet sitt, opptil flere ganger, om det er noe som ikke funker. Hver dag er viktig, hver time, hvert øyeblikk. Tankene preger alt vi gjør, og alt som velges, sier noe om tankene våre.

Og de endringene som noen ganger må til for å få et bedre liv, er vel verdt å ta. Man får det så mye bedre etterpå!

Stolen min har jeg tatt tilbake. Fra traume-helvetet mitt. Jeg fant min vei ut av det vanskelige. Vel verdt og feire. Hver eneste dag!

I januar starter jeg med foredrag i Tønsberg, rettet mot alle som har lyst til å bli inspirert til å gjøre de endringene som skal til, og kanskje bli klar over at det kan gjøres noe med. Uavhengig av psykisk sykdom eller ikke. Tilbakemeldingene fra høstens foredrag er blant annet disse:

«Takk for at du deler din sterke historie, det hjalp å se at det går an å få det bra!»

«Det gjør noe med meg å høre at du er så klar idag, når du en gang ikke var tilstede»

«Jeg skal lære av din historie, og legge bort dårlig samvittighet som egentlig ikke er nødvendig»

Håper å se deg!

Har du lyst til å høre meg nærmere der du bor? Ta kontakt, og kanskje det blir nettopp i ditt nærmiljø!