Hva skjer i 2018?

Nå er snart 2017 historie, og vi går over i et nytt år. I media kommer forslag til nyttårsforsett på rekke og rad, noe jeg selv ikke har så mye til overs for, fordi jeg tenker at det må vilje til for å endre på noe, ikke fordi man skal være flink, eller følge noen andre.

For noen er nyttår som en ny start, og har derfor planlagt endringene en stund. Noen slutter og røyke ved nyttår, og forblir røykfrie. Noen starter med andre endringer, og de består. Men da er det en indre vilje til endring. Om motivasjonen ikke er der, et indre ønske om å slutte, starte eller gjøre en endring, vil ofte skuffelsen bli stor.

Vilje til endring kommer ved en lyst på noe bedre. At jobben og oppgavene man skal gjøre er ok å gjøre, fordi gevinsten er god.

Min egen selvutviklingsprosess har krevd mye. Mye tid, tålmodighet og evnen til å holde motivasjonen oppe. Man vil gå lei på et tidspunkt, kanskje flere ganger. Men jeg minnet meg selv på hvorfor. Kanskje var det andres ord som hjalp. Så fortsatte jobben. Fordi målet var der, men også fordi jeg så endringer underveis. De dyttet meg videre, uansett hva det var jeg jobbet med. Endringene som førte til et enklere, lettere, friere liv. Som ga meg gleder, frihet og ro. Vi mennesker blir aldri utlært. Det vil alltid være noe å lære. Kall det hva du vil, selvutvikling, livsendring eller mere konkret som sparing, røyk-/snuskutt, kostholdsendring, øke selvtillit/selvfølelse osv. Endringene fører uansett til at du utvikler deg. Du lærer noe på veien. Om deg selv, om det du holder på med, om andre, og kanskje du kan lære andre noe underveis. Kanskje du blir til inspirasjon for andre! 

Men først og fremst: Tenk på hva du vil endre, og hva som skal til for å klare det. Kunnskap gir styrke, og en støtteperson kan være god å ha. Skriv gjerne lapper å heng opp som en påminnelse om du har behov for det.

I boken min «Det handler ikke om å overleve, det handler om å leve», kan du lese om hvordan vi mennesker tenker i våre daglige gjøremål og avgjørelser, som kan hjelpe deg til å bli mer klar på sitt eget liv. Det er råd og tips til hvordan du kan endre din hverdag. Uansett hva du har lyst til å endre, vil det alltid være avgjørende hva du tenker og velger rundt det. Kunnskap gir styrke, frihet, oversikt og innsikt. Kanskje kan min historie være en inspirasjon. Ikke fordi du har opplevd det samme, eller har eller har hatt de samme psykiske utfordringene, men fordi tankene våre ofte er ganske like, men i varierende grad og styrke.

Om du har lyst til å høre på foredraget mitt, skal jeg ha et i Tønsberg 17.januar kl.18, Villa Møllebakken (Gamle Tønsberg bibliotek)! 

Kontakt for billetter:                              Telefon: 98441503                                            E-post: veilederelisabethholt@gmail.com

Lev hver dag. Uansett om det er 1.januar, eller 13.september! 

Godt nytt år!