Hvordan velger du?

Trærne på bildet står utenfor en avdeling jeg var lagt inn, i en periode da jeg ikke visste noe om hva som skjedde inni meg. Kunnskapen om meg selv var begrenset, fordi mye gikk på vante tanker, valg og vonde opplevelser som hadde fått vokse seg store og ble mer og mer i mørket langt inni meg så jeg ikke lenger klarte å huske dem

I ettertid skulle jeg bli mye dårligere enn jeg var ved denne innleggelsen. Selvhatet og angsten skulle ta styringen på alt i livet mitt, og jeg skulle gå gjennom et liv som ikke er mye å klare seg på. Jeg gikk imot meg selv på alt jeg gjorde. Jeg klarte ikke opprettholde primærbehovene mine engang, jeg fortjente ikke å spise, drikke, stelle meg, gå på do når jeg hadde behov for det. Alt jeg valgte var noe som hadde gjenklang i hvordan jeg så på verden, og valgene mine var formet av fortiden min, som jeg ikke visste nok om. Jeg hadde ikke ryddet unna underveis, jeg hadde ikke vært bevisst mine egne valg. Dermed var nåtiden farget av vaner, uoppgjorte opplevelser og mye kunnskap måtte på plass for å finne min vei til et godt liv.

Alt som velges har et utspring i noe.

Hva vi velger, avhenger mye av kunnskap, at vi kjenner til hvordan ting henger sammen, om fortid, om vi er i balanse med oss selv, og hvordan vi har det i hodene våre. Blant annet.

Det første og viktige valget jeg tok, var å gjøre det beste for meg selv. Det som ga meg energi, det som ga meg glede, det som ga meg vekst. På alle områder i livet. Om fortid, nåtid og fremtid.

Det er vårt eget ansvar hva vi velger Å tenke, gjøre og faktisk velge. Å la være å ta et valg, er også et valg.

Hvordan velger du å ta valgene dine? Hva er de basert på?

I boken min «Det handler ikke om å overleve, det handler om å leve» kan du lese litt om min vei, og hvordan jeg valgte å ta styringen i mitt liv, i en kamp som sto om livet. Boken er for alle som ønsker å bli bedre kjent med seg selv, uavhengig av psykisk sykdom, da mye av det jeg holdt på med, er i alle mennesker, i større eller mindre grad.

Kan kjøpes av meg, eller hos din bokhandel, i butikk og på nett!