Tusenvis av valg…

Jeg har skrevet om dette temaet før, men det påvirker oss så mye at jeg velger å skrive om det igjen!

Hver eneste dag ser jeg hva valgene mine har å si for hvordan jeg har det, og hvordan dagen min er. Det var også noe av det som ga meg styrke, mestringsfølelse og vekst, da jeg krabbet meg opp fra min egen avgrunn.

Å velge det som er best for en selv, er ikke alltid like enkelt. Noen ganger er det egne frykter som spiller inn, andres meninger, påvirkning av tradisjoner og kultur, og hva man «burde» velge.

Jeg fikk mer energi av å ta valg som var gode for meg. Uansett hva det var, så kjente jeg at jeg ble tilfreds og glad om jeg gjorde det jeg selv ønsket, istedenfor å følge andre, og det jeg trodde var riktig i forhold til hva som var «normalen». Jeg oppdaget at mange av mine valg ikke stemte overens med det andre mente, men jeg tok en runde i hodet mitt: «spiller det noen rolle hva andre mener?», og måtte ta et valg, enten dro valget energi av meg, fordi jeg valgte å gå bort for meg selv, eller jeg fikk energi fordi jeg kunne stå inne for det 100%. Jeg valgte det siste, fordi jeg nektet å la valgene mine påvirke hode og kropp på en negativ måte. Jeg ville blitt sliten, og livet mitt hadde ikke blitt noe jeg kunne stå inne for. Et bevisst feil valg, hadde jeg erfart besto av flere elementer; jeg ble sliten, lei meg, sur, og det fikk ofte ringvirkninger og påvirker gjerne mitt neste valg igjen også.

Alle har valg. Tusenvis hver eneste dag. Mange er automatiske valg, som at vi ikke tenker på at vi skrur av vannet når vi er ferdig med å vakse hendene. Andre tenker vi bevisst over. Å være bevisst på hva vi velger er viktig for helsen vår, både den fysiske og psykiske, og er vi vant til å velge på bekostning av oss selv og eventuell familie, må dette handlingsmønsteret brytes, for å få overskudd og et gladere liv.

Valget er ditt. Hver dag, mange, mange ganger daglig. Hva du tenker, sier og gjør. Å legge inn nye tankemønstre og handlingsmønstre øker livsgleden og overskudd.

Du har like mye rett til å velge det du kan stå inne for som alle andre!

P.s. Idag er det Fastelaven. Har du tenkt til å spise en eller flere boller, stå inne for valget ditt. Du får ingen glede om du angrer etter å ha spist 😉